2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Film készül a móri mészárlásról?

Sándor Pál rendező készít nagyjátékfilmet Nothoff Ingrid bűnügyi újságíró Én vagyok a móri mészáros című tényfeltáró könyvéből.
2008. október 9. csütörtök 18:05 - Hírextra
A megfilmesítésről csütörtökön állapodott meg Sándor Pál filmrendező, producer és a kötet kiadója, a GBT Press Kft. - mondta el az MTI-nek Nothoff Ingrid.

A 2002 májusában elkövetett móri bankrablás, amely nyolc emberéletet követelt, mindeddig a Magyarországon elkövetett legsúlyosabb köztörvényes bűncselekmény.

Az elkövető az a Nagy László volt, akit 2007 februárjában a veszprémi postásgyilkosság gyanújával vettek őrizetbe, s aki 2007 júliusában a cellájában fölakasztotta magát.

Előtte még a börtönből kicsempészte és feleségéhez juttatta naplóját, arra kérve az asszonyt, hogy a naplót adja át Nothoff Ingrid bűnügyi újságírónak. Ez volt az alapja a tényfeltáró könyvnek - tette hozzá az újságíró.

Július 1-én jelent meg az Én vagyok a móri mészáros című kötet, amelyre fölfigyelt Fábry Sándor, a népszerű showman, aki "civilben" dramaturg és Sándor Pál filmrendező figyelmébe ajánlotta.
A könyv szerzőjét megkereste ajánlatával több rendező, de Nothoff Ingrid örömmel vette és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Sándor Pál A régi idők focija, a Ripacsok rendezője közölte: játékfilmet készítene a történetből.

A megállapodásban az újságíró csak annyit kötött ki, hogy szakértőként kíván részt venni a film készítésében. A stáb reményei szerint jövőre el is kezdődhet a forgatás - jegyezte meg Nothoff Ingrid.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását