2024. május 2. - Zsigmond

Az államfő ünnepi beszéde október 22-én lesz

Sólyom László köztársasági elnök az 1956-os forradalom 52. évfordulója alkalmából október 22-én mond beszédet a műegyetemi hagyományos megemlékező ünnepségen - tájékoztatta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője csütörtökön az MTI-t
2008. október 9. csütörtök 18:01 - Hírextra
A főosztályvezető elmondta: az államfőnek már október 22-én elkezdődnek az ünneppel kapcsolatos programjai. Délelőtt a Sándor-palotában Nagy Imre érdemrendeket ad át, majd kora délután 56-os szervezetek meghívására emléklapot és emlékérmet nyújt át a Bourbon-házban.

Sólyom László október 22-én a Műegyetemnél, az aulában mond beszédet, az ünnep előestéjén ezzel fejeződik be az elnöki program.

Október 23-án az államfő elsőként az 56-os szervezetek által felállított műegyetemi emlékművet koszorúzza meg, majd a belváros több 56-os emlékpontját is érintve az emlékezés virágait helyezi el. Ezt követően Sólyom László részt vesz a hivatalos állami ünnepség eseményein, majd kora délután Székelyföldre utazik, ahol Csíkszereda város meghívására a helyi 56-os megemlékezés vendége lesz, és itt beszédet is mond.

Az államfő az október 23-tól 27-ig tartó székelyföldi magánlátogatása során meglátogatja a térségben tevékenykedő pártok, civil szervezetek, valamint önkormányzatok képviselőit. Útja során a csíkszeredai megemlékezés mellett több más 1956-tal kapcsolatos eseményen is jelen lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását