2024. május 3. - Tímea, Irma

A csehekkel tárgyaltunk rakétapajzs ügyben

Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke szerint az orosz külpolitika közelmúltban tapasztalt lépései nagyon megnövelik a közép-európai együttműködés értékét. A fideszes politikus erről az után beszélt, hogy csütörtökön megbeszélést foly
2008. október 9. csütörtök 15:40 - Hírextra
A találkozón a kétoldalú kapcsolatokon kívül eszmét cseréltek a Lengyelországba és Csehországba telepítendő amerikai rakétavédelmi rendszerről - mondta el Németh Zsolt, hozzátéve, hogy megítélése szerint a rakétapajzs elemeinek befogadása is erősíti az atlanti elkötelezettséget Európában.

Ladislav Svoboda annak a véleményének adott hangot, hogy az augusztusi grúz-orosz konfliktus erősíti a rakétavédelmi rendszert részeként Csehországba telepítendő radarállomás kedvező társadalmi megítélését.

A cseh kormány júliusban, a lengyel kabinet pedig augusztusban írta alá az Egyesült Államokkal az amerikai rakétapajzselemek telepítéséről szóló megállapodást. Az egyezséget még mindkét országban a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Ladislav Svoboda az Európai Unió reformjairól szóló lisszaboni szerződéssel kapcsolatban emlékeztetett, hogy azt jelenleg vizsgálja a cseh alkotmánybíróság. Hozzátette: reményeik szerint a testület nem talál kivetnivalót benne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását