2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csányi Sándor eladta összes Mol-részvényét

Csányi Sándor, a Mol Nyrt. igazgatóságának alelnöke, az OTP elnök-vezérigazgatója október 7-én a tőzsdén értékesítette 12.453 darab Mol részvényét, 14.136 forintos átlagárfolyamon - közölte az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden. A tranz
2008. október 8. szerda 09:13 - Hírextra
Elemzők szerint további esésre van kilátás szerdán a Budapesti Értéktőzsdén. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint pánik van a részvénypiacokon. A japán tőzsde több mint 10 százalékot esett, Indonéziában fel kellett függeszteni a kereskedést, az európai börzéken is nagy zuhanást jeleznek előre a szakértők - tette hozzá.

Az elemző szerint a magyar piacon is várhatók felfüggesztések, nem kizárt, hogy a vezető papírok áresése is meghaladja a 10 százalékot, ami a kereskedés automatikus szüneteltetését váltja ki.

Sarkadi Szabó Kornél a nyitásban nagy esést vár, ami után további mélypontokat érhet el a BUX, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a nap végére talpra áll a piac. Az árfolyamok elérhetnek olyan szinteket, ahol már a befektetőknek megéri visszavásárolni a papírokat, vagyis beindulnak a "short covering" üzletek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását