2024. április 20. - Tivadar

Még vizsgálják a 2006-os támogatásokat

Az eltérő álláspontok miatt pénteken sem dőlt el a Közép- magyarországi Régió Fejlesztési Tanácsának ülésén az, hogy a fővárosi önkormányzatnak vissza kell-e fizetnie pénzt, illetve, hogy mennyit, a 2006-os útfelújításokhoz a Pro Régió Kht.-tól kapott tám
2007. december 14. péntek 21:50 - Hírextra
Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes az értesülést megerősítve elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat által felkért szakértők és a Pro Régió Kht. ez ügyben készült vizsgálati jelentése eltér egymástól. Ez utóbbi szerint több mint félmilliárd forint visszafizetése is indokolt lehet. A főváros vitatja a pro régiós vizsgálati eljárást, csakúgy, mint az összeget - szögezte le a politikus.
A főpolgármester-helyettes közölte, hogy a fejlesztési tanács következő ülése február 1-jén lesz, addig tovább tanulmányozzák mindkét vizsgálati anyagot.

Ikvai-Szabó Imre megerősítette az MTI azon értesülését is, hogy a Pro Régió Kht. új ügyvezetőjének kinevezésekor a tanács több kormánypárti tagja is az önkormányzati miniszter által beterjesztett jelölt, Lukovich Tamás ellen voksolt. A testület ennek ellenére, más kormánypártiak, valamint az ellenzék szavazataival 11-7 arányban 2010-ig kinevezte a miniszter jelöltjét.

A javaslat ellen voksolt egyebek közt a fővárost képviselő Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes és Horváth Csaba (MSZP), valamint Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ). Az utóbbi két politikus, főpolgármester-helyettes nem a főváros, hanem minisztériumi delegáltként vesz részt a tanács munkájában.

Ikvai-Szabó Imre elmondta azt is, azért szavaztak a miniszter jelöltje ellen, mert kifogásolták a pályázati eljárást, annak rövid, 9 napos időtartamát. A főpolgármester-helyettes közölte, fontolgatja, hogy kilép a fejlesztési tanácsból, annak "gittegylet" jellegű működése miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását