2024. április 28. - Valéria

Schmitt Pál a NOB-ülésre készül protokoll főnökként

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 120. ülésének előkészítésében segédkezett a pekingi olimpia helyszínén.
2008. augusztus 4. hétfő 11:46 - Hírextra
A sportvezető internetes naplójában leírta, hogy a NOB protokoll főnökeként órákon át egyeztetett Kína illetékes vezetőjével a Pekingi Nemzeti Operaházban sorra kerülő ünnepi ülés menetrendjéről és ülésrendjéről.

A MOB első embere az esemény előtt személyesen mutatja be a NOB tagjait Hu Csin-tao (HU Jintao) kínai elnöknek, aki még ezt megelőzően tárgyal Jacques Rogge NOB-elnökkel.

A nemzetközi szervezet sport és környezetvédelmi bizottságát is vezető Schmitt Pál a kínai fővárosban tapasztalható jelenlegi viszonyokról azt írja, hogy nem a szmog, hanem a füllesztő, magas páratartalmú hőség okozza a legnagyobb gondot. Szerinte azonban a 38-40 celsius fokos meleg nemcsak a külföldieknek, hanem a hazai versenyzőknek is komoly problémát jelent.

Schmitt egy német újságíróval történt beszélgetéséről is beszámol, mely során az internetes korlátozásokra vonatkozó kérdésre úgy reagált, hogy szerinte "...az olimpia elsősorban a sport és a kultúra ünnepe. S ha esetleg itt Pekingben sem elsősorban a sporttal akar foglalkozni, hanem különböző politikai honlapok híreire kíváncsi, telefonáljon haza, kérdezze családját, érdeklődjön tőlük ezekről a politikai természetű hírekről."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását