2024. március 29. - Auguszta

NBA: nyugati bajnok és döntős a Lakers

A Los Angeles Lakers bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság nagydöntőjébe, miután a Nyugati főcsoport fináléjának ötödik mérkőzésen legyőzte a címvédő San Antonio Spurst, s ezzel 4-1-re megnyerte a párharcot.
2008. május 30. péntek 09:30 - Hírextra
Az ezúttal 39 pontot szerző Kobe Bryant vezette Lakers a második negyedben már 17 pontos hátrányban is volt, ám sikerült fordítania és végül 100-92-re győzött.

Az alapszakasz legértékesebb kosarasának (MVP) választott sztár 39 pontjából 17-et a negyedik negyedben szerzett, melyben a Spurs két pontnál közelebb egyszer sem férkőzött a vendéglátókhoz. A Lakersben Bryant mellett Lamar Odom (13 pont, 8 lepattanó) és a spanyol Pau Gasol játszott kiemelkedően. Utóbbi ugyan csak 10 ponttal zárt, ám megszerzett 19 lepattanót, illetve 5 gólpasszal és 4 blokkal is segítette együttesét.

"Az álmom vált valóra ismét. A csapatban szinte testvérként kezeljük egymást, s ettől még jobb érzés ez a siker" - mondta a meccs után Bryant. - "Az első félidőben nehezen lendültünk játékba, de a nagyszünetig sikerült kezelhetővé csökkenteni a hátrányunkat, a második félidőben pedig ráléptünk a gázra. Hihetetlenül jó érzés, de még nem végeztünk."

A Spurs három sztárja közül Tony Parker (23 pont) és Tim Duncan (19 pont, 15 lepattanó, 10 gólpassz) is jól teljesített, ám az argentin Manu Ginóbili (9 pont) - a párharc során nem először - betlizett.

A Lakers történetének 29. - ebből 6-ot még Minneapolis Lakersként játszott - döntőjére készülhet, melyben 15. bajnoki címét (5-öt Minnepaolis Lakersként) kaparinthatja meg. Legutóbb 2004-ben játszott finálét a csapat, mely azóta az idei évig egyetlen párharcot sem nyert a rájátszásban. Négy éve a gárda 4-1-re kikapott a Detroit Pistonstól, utoljára pedig 2002-ben ért fel az NBA csúcsára.

Eredmény:
Nyugati főcsoport, döntő:

Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs 100-92
A párharc végeredménye: 4-1 a Lakers javára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását