2024. május 8. - Mihály

Le kellett szállnia egy magyar gépnek

Egy magyar katonákat szállító civil repülőgépnek kellett leszállnia adminisztrációs hiba miatt Teheránban múlt héten kedden - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI-vel kedden, annak a hírnek a kapcsán, amely szerint Iránban légtérsértés miatt
2008. október 7. kedd 21:57 - Hírextra
Egy neve elhallgatását kérő magas rangú iráni tisztségviselő a Reuters brit hírügynökségnek megerősítette, hogy magyar volt az Iránban légtérsértés miatt leszállásra kényszerített repülőgép, s magyar állampolgárok utaztak a fedélzetén. A hírforrás szerint az eset éppen egy hete, szeptember 30-án történt. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy az Afganisztánba tartó, humanitárius segélyt szállító gépet vasárnap kényszerítették leszállásra az iszlám köztársaságban.

Bocskai István, a honvédelmi tárca szóvivője az MTI érdeklődésre közölte, hogy a négy magyar katonát Afganisztánba szállító civil gépnek adminisztrációs hiba miatt kellett leszállnia Teheránban.
Mint mondta, a katonai küldöttségben annak a csoportnak a tagjai utaztak, akik október 1-jén átvették a kabuli nemzetközi repülőtér irányítási feladatait.

Hozzátette, hogy a négy katona egy bérelt, Hawker 800 típusú repülőgéppel utazott, amelyet egy Jas Cargo nevű cégtől béreltek. A gépen három fős személyzet, illetve a cég képviselője utazott.
A szóvivő tájékoztatása szerint a repülőgépnek adminisztrációs hiba miatt kellett leszállnia Teheránban, mert az átrepülési engedélyében "felcserélődött egy szám". Mindössze ezt kellett tisztázniuk a helyi hatóságokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását