2024. április 30. - Katalin, Kitti

Vita a Fideszben a függetlenek bizottsági helyei körül

A nemrégiben függetlenné vált két volt fideszes képviselő közül Tóth András elfogadta, hogy másik parlamenti bizottságba kerül, mint amelynek eddig volt a tagja, míg Lengyel Zoltán nem akarja feladni költségvetési bizottsági tagságát.
2008. október 6. hétfő 19:37 - Hírextra
A Fidesz hétfőn délelőtt jelentette be: levélben kezdeményezte Szili Katalin házelnöknél, hogy Ágh Péter és Borsos József fideszes képviselő kerüljön a költségvetési bizottságba a két volt fideszes, jelenleg független Lengyel Zoltán és Tóth András helyére.

A levélben egyrészt arra hivatkoznak, hogy 2006-ban volt egy politikai megállapodás az öt parlamenti párt között, amely "darabra pontosan" rögzítette, melyik frakciónak hány helye van a bizottságokban. Az időközben módosult házszabály is kimondja: a bizottságokban ugyanabban az arányban kell képviseltetni a frakciókat, mint a plenáris ülésen. Emiatt tartanak igényt a két, most már független képviselő helyére a költségvetési bizottságban.

Szili Katalin ezzel összefüggésben az MTI-nek elmondta: Tóth András elfogadta a Fidesz által felajánlott ifjúsági bizottsági helyet, így erről hétfőn este már szavazhatott is az Országgyűlés, és a tagcserét el is fogadta a Ház.

Lengyel Zoltán viszont az MTI-nek azt mondta, nem egyezik bele a bizottsági cserébe, és a Fideszre jellemző "piti bosszúállásnak" tartja a kezdeményezést. A volt fideszes képviselő - aki a múlt héten családi okokra hivatkozva nem vett részt a költségvetési bizottság ülésén - felidézte: a testület legutóbbi ülése kapcsán olyan honatyák hívták, akik eddig elfelejtették a telefonszámát.

Szili Katalin beszámolt arról, a Fidesz Lengyel Zoltánnak is egy ifjúsági bizottsági helyet ajánlott fel, de mivel őt hétfőn nem tudták elérni, az ügyről a házbizottság tárgyal jövő csütörtökön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását