2024. április 25. - Márk

Polgár Dénes befejezte emlékiratait

Egy polgár a nagyvilágban - ezzel a címmel jelennek meg a 96 éves Polgár Dénes napokban elkészült emlékiratai. A legidősebb aktív magyar újságíró az MTI volt kairói, washingtoni, bonni és brüsszeli tudósítójaként, A hét című televíziós politikai magazin v
2008. október 6. hétfő 16:00 - Hírextra
Polgár jelen volt a huszadik század második felének szinte minden fontos eseményén, személyesen ismerte a korszak olyan történelmi nagyságait, mint John F. Kennedy, Gamal Abdel Nasszer, Willy Brandt, Francois Mitterand. Többekkel közülük interjút is készített egy olyan korszakban, amikor a tőkés nyugat vezetői csak a legritkább esetben álltak szóba kelet-európai újságíróval.

A kézirat egyik szerkesztője szerint "szakmai tisztesség, tapasztalat és tisztánlátás tekintetében Polgár pályája, élete példaértékű, mesélőkészsége pedig még napjainkban is párját ritkítja a magyar médiában".

A magyar sajtó doyenjének könyvét, amelynek egyik része a tudósítói évekkel, másik része televíziós interjúival foglalkozik, az Atlantic Press kiadó jelenteti meg az MTI támogatásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását