2024. május 6. - Ivett, Frida

Boldoggá avatható

Befejeződött Brenner János vértanú sorsú lelkipásztor boldoggá avatási ügyének egyházmegyei szakasza - közölte az MTI-vel kedden Veres András szombathelyi megyéspüspök.
2008. augusztus 5. kedd 13:00 - Hírextra

"Az egyházmegyei eljárás, a Vasvár-Szombathelyi Székeskáptalan kezdeményezésére 1999-ben vette kezdetét. Az egyházmegye akkori püspöke, Konkoly István 2001-ben kérte és kapta meg a Szenttéavatási Kongregációtól az engedélyt a vizsgálat lefolytatásához" - emlékeztetett.

Hozzáfűzte: több éves, nagyon alapos munka eredményeként elkészült a dokumentum, melyet július 31-én egy ünnepélyes ülés keretében zárt le a megyéspüspök és hiteles olasz nyelvű fordításban gondoskodott annak Rómába szállításáról. Az ügy további vizsgálatát az illetékes római kongregáció végzi.

"Sokan imádkoznak az egyházmegyében, de szerte az országban is azért, hogy minél előbb sikeresen befejeződjön az eljárás, és Brenner Jánost a Római Katolikus Egyház boldogjai között tisztelhessük" - hangsúlyozta Veres András.

A megyéspüspök közleményében tudatta azt is: 2008. szeptember 1-től a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő, szombathelyi székhelyű óvodát, általános iskolát és kollégiumot közös igazgatású többcélú intézményként összevonják.

"Az összevonás célja a gazdaságosabb működtetés" - indokolta döntését. Hozzátette: az új intézmény neve ősztől Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Kollégium lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását