2024. április 28. - Valéria

Kompromisszum, vagy nincs Eb!

Lengyelországtól elvehetik a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát, amennyiben a varsói kormány hétfő délig nem helyezi vissza hivatalába a Lengyel Labdarúgó Szövetség leváltott vezetőségét. Michal Kleiber tárgyalásvezető szerint ugyanakkor k
2008. október 6. hétfő 11:16 - Hírextra
"A lengyel kormánynak fel kell ismernie, hogy a 2012-es Eb-vel játszik. Hogy bízhatnánk rá egy olyan kormányra a rendezést, amely nem tartja be a határidőket?" - nyilatkozta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) - a Reuters által meg nem nevezett - szóvivője.

Michael Kleiber viszont a lengyel rádiónak azt mondta hétfő reggel, hogy létrejöhet a kompromisszum a felek között.

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) múlt kedden közölte, hogy nem ismeri el a lengyel tagszervezet (PZPN) új irányítóit. Miroslaw Drzewiecki lengyel sportminiszter hétfőn hívta vissza a PZPN vezetőségét, és javaslatára a Lengyel Olimpiai

Bizottság (PKOL) Robert Zawlocki személyében átmenetileg felügyelő biztost bízott meg a dirigálással. Az UEFA és a FIFA állásfoglalásában viszont leszögezte, hogy továbbra is a Michal Listkiewicz vezette szövetséget tekinti legitimnek.

Drzewiecki döntését azzal indokolta, hogy a futballszervezet előzetes ígéreteivel szemben nem tette meg a szükséges lépéseket a korrupció megszüntetése érdekében, ezenkívül a PZPN alapszabályának több pontja megítélése szerint jogellenes volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását