2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Húslevest a pandáknak!

Mindenkinek szüksége van húslevesre, még a pandáknak is! A Közép-Kínában található Vuhan állatkertjében a pandáknak kétszer egy hónapban házi húslevest adnak táplálékbomba gyanánt és a stressz csökkentésére.
2008. október 6. hétfő 07:18 - Hírextra
Legutóbb, amikor a hároméves Hszi-vang és a Vej-vej nevű pandamackók nagyon fáradtak voltak, és a sok-sok látogató miatt nyugtalanul járkáltak fel-alá, emiatt pedig kevesebbet aludtak és többet futkostak körbe, "úgy éreztük, jó lenne levest adni nekik, mert kimerültek és zaklatottak" - mondta az állatkert munkatársa.

Kínában hagyomány, hogy az egészség javítására lassú tűzön főtt levest isznak, ezért az állatkert fenntartói egy éjszakán át kakast főztek, és kevés sót adtak a sűrű húsléhez. A pandáknak hatalmas edényekben 1-1 liter levest szolgáltak fel szokásos bambuszból, tejből és babból álló étrendjük mellé. A pandák úgy itták a levest, mint a tejet, láthatóan ízlett nekik.

A pandák leginkább bambuszt esznek, a vadonban ezt időnként kiegészítik rovarokkal és kisebb madarakkal.

Hszi-vang és Vej-vej a Szecsuán tartományhoz közeli Volung Nemzeti Parkból júniusban érkezett a vuhani állatkertbe, a májusi földrengések miatt.

A pandák először szeptemberben kaptak húslevest a közelgő téli időjárásra való felkészítés jegyében. A gondozók ki akarták próbálni, mit szólnak a pandák a leveshez, nem okoz-e gyomorproblémákat náluk.

A nagy panda Kína nem hivatalos jelképe. Csak 1600 panda él a vadonban, főleg Szecsuánban. További 180-at fogságban neveltek fel, többségüket a Volung parkban, sokat kölcsönadtak vagy eladtak külföldre, a bevételt pedig a faj megőrzését szolgáló programokra fordítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását