2024. április 23. - Béla

Jószívű Lettek

A lettek felének szíve megesik az ittas gépkocsivezetőkön, s túlzottnak találja a közlekedési bírságok tervezett mértékét.
2008. október 5. vasárnap 07:55 - Hírextra
A felmérést a NovoNews orosz nyelvű lett hírportál készítette annak kapcsán, hogy Ainars Slesers közlekedési miniszter javaslata szerint a jövőben a részeg autósokat 5000 latsra (1,7 millió forint) büntetnék.

A közvélemény-kutatás tanúsága szerint, amelyben 5374 fő vett részt, a megkérdezettek 47 százaléka egyetért a miniszter javaslatával, mondván, hogy az ittas gépkocsivezetők ön- és közveszélyesek.

A válaszadók 44 százaléka viszont a javaslat ellen voksolt, mondván, hogy a jelenlegi fizetések és infláció mellett nagyon sokan nem képesek kifizetni a pénzbüntetést, ráadásul 1-2 üveg sör még nem hátráltatja az autóvezetést.

A fennmaradó 9 százalék egy olyan alternatív változatot támogatna, amikor a pénzbüntetés mértéke a véralkohol szintjétől függne. Meggyőződésük szerint az is eléggé elrettentő hatású lenne, ha a bírság összegét 1000 latsban, (347 ezer forint) maximálnák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását