2024. május 5. - Györgyi

Megkezdték a kordonépítést

A rendőrség szombat délelőtt megkezdte a kordonépítést az Andrássy útra becsatlakozó mellékutcákban, a szervizutat rendőrségi szalaggal zárták le a forgalom előtt, hogy így biztosítsák a délutáni Tarka Magyar! civil demonstráció felvonulását.
2008. október 4. szombat 12:31 - Hírextra
Az MTI tudósítója azt látta, hogy a rendőrség a kordonok felállítását már délelőtt 10 óra körül megkezdte, így az Erzsébet tér egy részét fémkordonokkal lezárta, és az Andrássy úthoz csatlakozó mellékutcák egy utcával beljebb szintén lezárásra kerültek.

A rendezvény zavartalan lebonyolításához a rendőrség már pénteken este nyolc órától forgalomkorlátozást vezetett be minden, az Andrássy útba torkolló utcában, a korlátozásokat szombat éjfélig fenntartják, ez idő alatt tilos megállni ott, az úton parkoló autókat elszállítják.

Az "Összefogás az erőszak ellen" nevű civil tömörülés délután gyülekezik a fővárosi Erzsébet téren, majd a Hősök terére vonulnak, ahol hitet tesznek az Alkotmány 70/A paragrafusa mellett, amely kimondja: az ország a területén tartózkodó valamennyi állampolgárnak egyforma jogokat biztosít, és nem tesz megkülönböztetést faji, vallási, politikai, vagyoni alapon.

A Hősök terén a Szépművészeti Múzeum előtt már felállították a színpadot, az Erzsébet téren pedig a rendőrség térfigyelő kamerákat szerel fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását