2024. április 26. - Ervin

Somogy közgyűlése döntött

Somogy megye önkormányzata csaknem 26 milliárd forintból gazdálkodik az idén; a közgyűlés pénteken Kaposváron tartott ülésén 30 igen és 7 nem szavazat mellett elfogadták a 2008-as költségvetést.
2008. február 8. péntek 16:07 - Hírextra
A jelenlegi költségvetésben 705 millió forintos hitelfelvétel szerepel, ami azt jelenti, hogy további hitelnövelésre szinte nincs is lehetőség, így ennek következtében a 2008. évi tervezés lehetőségei erősen korlátozottak voltak - mondta szóbeli kiegészítésében Gyelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a 40 tagú testület elnöke.

Közölte: a költségvetés forráshiánya több mint másfél milliárd forint. Ebből 755 millió forint a folyószámlahitel, 200 millió forint a vagyonértékesítés és 570 millió forint kötvényértékesítés.
Egyúttal annak a véleményének is hangot adott, hogy tartalmában, lehetőségeiben az idei költségvetés jobb, mint az előző évi volt; csökkennek a szigorításokat, az elvonásokat tartalmazó intézkedések, e mellett széles körben lesz lehetőség pályázatok révén intézményi, önkormányzati fejlesztésekre.

A közgyűlés elnökének álláspontja szerint ezzel a költségvetéssel és a kötvénykibocsátással megteremthetik az esélyét nem csak a saját intézményeikkel szembeni több évtizedes adósságuk törlesztésének, de annak is, hogy javuljon a megyében olyan "gyatra" foglalkoztatási helyzet, és stabilizálják a munkahelyeket.

A testület a költségvetés elfogadását követően a múlt évi kétmilliárd forint mellett most egy újabb, ezúttal négymilliárd forint értékű kötvény kibocsátásáról döntött, 27 igen, 8 nem és 4 tartózkodás mellett. Ebből 784 millió forintot fejlesztésekre használnak fel, 3,2 milliárd forint körüli összeg pedig megmaradna az elkövetkező évekre.

A közgyűlés egyhangúan támogatta a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház 17 milliárd forint értékű tömbösítési programját, a kórház mosdósi telephelyének 2,5 milliárd forint értékű rekonstrukcióját és egy tartalék áramforrás beszerzését Kaposváron, amihez maximum 30 millió forintot biztosítanak az ez évi költségvetésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását