2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tarka Magyar Charta?

A Magyar Demokratikus Charta alapítói azt kérik a mozgalomhoz csatlakozóktól, hogy vegyenek részt a Tarka magyar néven szervezett civil demonstráción - tájékoztatta Szigeti Tamás, a charta egyik alapítója pénteken az MTI-t.
2008. október 3. péntek 17:23 - Hírextra
A Magyar Demokratikus Charta szervezői egyetértenek a Tarka magyar kiáltványában megfogalmazott célokkal, a szervezők ezért "azt kérik és javasolják" a charta aláíróinak, hogy vegyenek részt a demonstráción - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Tarka magyar elnevezésű rendezvényt, amelynek nyilatkozatát mind az öt parlamenti párt elnöke aláírta, több tucatnyi civil szervezet kezdeményezte. A civil jogvédő, meleg, roma és zsidó szervezetek véleménye szerint megálljt kell parancsolni a kisebbségeket érő atrocitásoknak, a kirekesztésnek, a gyűlölködésnek, az erőszak minden formájának. A megmozdulást az Erőszakmentesség világnapjához kapcsolódóan szervezik, az erőszak minden formáját következetesen elvető legendás indiai politikus, Mahatma Gandhi születésének évfordulóján.

A szerveződés szóvivője korábban úgy nyilatkozott, a rendezvényükre százezer embert várnak.
A demonstrációt szombaton tartják Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását