2024. április 30. - Katalin, Kitti

Felborult egy veszélyes anyagot szállító kamion

Egyelőre félpályán, megindult a forgalom Gyomaendrőd térségében, a 46-os számú főútvonalon, ahol csütörtök délelőtt egy veszélyes anyagokat szállító kamion borult az árokba - közölte a Békés megyei katasztrófavédelem munkatársa az MTI-vel.
2008. július 24. csütörtök 18:50 - Hírextra

Az útmenti belvízelvezető csatornába borult gépjármű rakományát a nap folyamán átpakolták egy másik teherautóba, a rendőrség négy óra után feloldotta a teljes útzárat - mondta el Matuska Zoltán.
Kelemen Béla, a debreceni székhelyű zöldhatóság vezetője azt közölte az MTI-vel, hogy a teherautó rakománya zömében lúgos kémhatású mosószer volt, de ezen kívül szállított gyúlékony anyagokat és alkoholt is.


A belvízelvezető csatornában homokzsákokkal akadályozták meg, hogy az elszennyeződött víz továbbfolyjon.
A szállítmányozó cég időközben megbízott a kármentesítéssel egy környezeti károk elhárításával foglalkozó gyulai székhelyű céget, így reményei szerint rövid időn belül felszámolják a baleset következményeit.


Zömében szódabikarbóna került a vízbe, ami nagy mennyiségben ugyan káros anyag, de maradandóan nem károsítja a környezetet. Attól függően, hogy mennyi földet, illetve vizet kell a csatornából eltávolítani, százezer és egymillió forint között lehet az elhárítás költsége a zöldhatóság vezetője szerint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását