2024. április 18. - Andrea, Ilma

Meghalt Albert Györgyi

Meghalt Albert Györgyi médiaszemélyiség pénteken kora este - erősítette meg a rendőrség az MTI információját.
2008. október 3. péntek 18:27 - Hírextra
Az MTI információi szerint Albert Györgyi egy második kerületi kávézóból távozott, beszállt egy taxiba, ahol rosszul lett, majd meghalt. Az MTI úgy tudja: a médiaszemélyiséget egy órán át próbálták újraéleszteni, de sikertelenül.

Albert Györgyi 1964-ben született Budapesten, 1981 és 1982 között a nigériai Lagosi Egyetemen tanult, 1982 és 1987 között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol-történelem szakra járt. 1989-ben végzett a MÚOSZ Újságíró Iskolájában.<6p> 1987 és 1989 között a Magyar Rádió Külföldi Adások Főszerkesztőségén az angol szekcióban dolgozott, 1989 és 1993 között az ifjúsági osztályon az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1998-ig a Petőfi Rádió külső szerkesztő-műsorvezetője, 1989 és 1995 között pedig a Calypso Rádió műsorvezetője volt.

A Magyar Televízióban 1992-ig a Mozi Top 10, 1991 és 1993 között A Reggel szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1996-ig a Nap-kelte, a Múzsa műsorvezetője volt, a Stúdió magazin számára készített tudósításokat filmfesztiválokról, ő jelentkezett be elsőként a Jóreggelt, Magyarország! című műsorban az éppen akkor induló Tv2-n még 1997-ben, 1998-tól az MTV női, divat- és kulturális műsoraiban volt riporter, 1999-ben a Total Film című folyóirat főszerkesztőjeként dolgozott, 2003-ban a Nemzeti Színház sajtószóvivője volt, azt követően szabadúszóként, sajtó- és pr-menedzserként dolgozott. Több alkalommal közvetített a televíziónézőknek az Oscar-díjak átadásáról. Albert Györgyi világhírű sztárokkal készített interjúkat, például Gregory Peckkel, Joseph Hellerrel, Paul Simonnal, Glenn Close-zal és John Travoltával és - az Evita című mozifilm magyarországi forgatásán - Madonnával.

Sikereket azonban a magánéletét boncolgató könyveivel ért el: Miért pont én? - A depresszió szorításában című könyvében nyíltan ír lelki problémáiról, míg a Miért pont ők? - A férfiak fogságában című önéletrajzi könyvében három válásáról, szeretőiről és abortuszairól vall nyíltan, feltárva kapcsolatépítési gondjait is.

Egyes "kritikusai" szerint "volt már anorexiás, bulémiás, állástalan és munkamániás. Jól megél a kínjaiból, és nem bánja, hogy tévés munkát nem kap, hiszen az alkoholistás-válós-depis őszinte könyvei jól hoznak a konyhára." Ez is egyfajta megközelítése megosztó személyiségének.

Albert Györgyi Utolsó éveiben, hónapjaiban számtalanszor bizonyította problémás életvitelét élő- és felvett műsorokban, könyveivel, melyben alkoholproblémáiról is nyíltan beszélt. Minden bizonnyal ez a betegsége is okozója - ha csak közvetve is - ennek a tragikus halálnak. Alig egy hete kért segítséget embertársaitól - "Mentsen meg valaki!" -, de ez az utolsó, megkésett kérése nem talált célt. Egy roppant tehetséges ember értelmetlen véget ért.

Albert Györgyi utolsó blogbejegyzése:

2007-09-19 09:54:59

Először az új lakásban

Esküszöm, hogy mióta itt lakom az új lakásban Pesten, akarom mondani Budán (apropó: egyik kedvenc könyvem Márai: Válás Budán című regénye) ma este néztem először tévét, mert ti. az egy dolog, hogy a távirányítót nem találtam a nagy kupiban, de a tévéhez sem fértem hozzá a tálalótól. Hááát... Át kell kódoltatnom a dobozt, mert egyik csatorna sincs ott, ahol volt. Majd megkérem a volt férjemet, ha van fél órája, és nem Sárospatakon van: ugorjon fel és segítsen. Ilyenekben tök jó. De miért pont a Rai 1 van az egyesen? Különben régóta tervezem, hogy megtanulok olaszul...

és egy korábbi:


2007-05-18 09:44:37

Kérdezek, kérdeznek...

Már jó rég írtam, meghalni sincs időm, majd annak is biztos eljön az ideje.


Ez kissé túl korán jött el...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008. október 7. 19:53
Hahahahahahaha.... (itt kell röhögni!)
aser
2008. október 7. 14:40
don csaló:
Emberek!
Megszólított Izráel Büszkesége!
Személyesen!

Ha megnéznél egy ókori Szentföldi térképet,láthatnád,hogy az ókoti zsidó Állam egyik törzse az "aser",a mai Észak Izraeli területen élt!
Tehát nevem egy történelmi törzs neve!
aser
2008. október 7. 14:36
don csaló:
Most fél évig meg sem mosaXom. Nehogy leperegjen rólam ez a "dícséret".

Szerintem előtte sem mosakodtál fél évig,ha ilyeneket mersz leirni egy halottról!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását