2024. április 23. - Béla

Könyvek mindenkinek

Az Alexandra könyvesház ajánlata, friss uti, illetve ismeretterjesztő könyvekből.
2008. október 3. péntek 08:40 - Hírextra
1.) 100 természeti katasztrófa

Szerkesztette: Szabó Lea

245x345 mm, 208 oldal, ára: 3.999,-Ft

A világ, amelyben élünk, állandóan változik. Az emberi környezetet sújtó természeti csapások képei a televízión, az újságokon és a világhálón keresztül átlépik békés otthonaink küszöbét. Még ha olyan szerencsések vagyunk is, hogy nem kell naponta szembesülnünk a természeti katasztrófák veszélyével, a híradások rádöbbentenek bennünket arra, hogy mennyire sebezhető a körülöttünk lévő világ. Ugyanakkor a földrengésekről, vulkánkitörésekről, hurrikánokról, szökőárakról készült megrendítő felvételek az emberi élet törékenységére is figyelmeztetnek bennünket, arra, hogy bolygónk teremtésében és elpusztításában a természeté az utolsó szó.

Ez a gazdagon illusztrált könyv bemutatja Földünk történetének legnagyobb természeti csapásait a jégkorszaktól egészen napjainkig, de betekintést enged a természet nagy színpadának kulisszái mögé is. Hogy értsük, és ne csak féljük a világot, amely minden megpróbáltatás ellenére is évezredek óta az otthonunk.



2.) India 100 csodája – A kultúra és a természet legszebb kincsei

245x350 mm, 208 oldal, ára: 3.999,-Ft

India: ez a név egy országot és egy szubkontinenst is jelöl; egy olyan helyet, melynek 5000 éves civilizációja kulturális és természeti kincsekben gazdag. Az India 100 csodáját úgy is olvashatjuk, mint egy katalógust, amely lenyűgöző fotóival és leírásaival számba veszi India építészeti stílusait, vallásos és világi emlékeit, természeti csodáit. Azoknak a kultúráknak a történelmét is megismerhetjük, amelyek építményeit ma a világörökség részeként tartják számon. Egységben láthatjuk az ősi és a modern Indiát.

A könyvet olvasva különleges utazáson vehetünk részt. Felfedezhetjük a városokat, kolostorokat, múzeumokat, palotákat és a változatos természeti környezetet, a sivatagokat, a síkságokat, felföldeket, hegyeket és völgyeket. A Tádzs Mahal és az Új-Delhiben található Lodhi kertek mára az ország védjegyeivé váltak, ám ezeken kívül még számos lenyűgöző, eddig rejtve maradt kincsre is rátalálhatunk a lélegzetelállító képek és történetek segítségével.



3.) Peking

130x195 mm, 272 oldal, ára: 4.999,-Ft

Az útikönyv segítségével könnyedén felfedezhetjük a világ egyik legfontosabb, ám talán legkevésbé megértett városát. Az utazók tájékozódását segítő számtalan alapismeret mellett bőségesen olvashatunk háttér-információkat, érdekességeket is. Külön fejezetben foglalkozunk a 2008-as olimpiával, emellett ellátogatunk a nagy falhoz, és felfedezhetjük a xi'ani agyag hadsereget, valamint az észak-koreai fővárost, Phenjant is.



4.) Russell Chamberlin: Firenze és Toscana

130x190 mm, 192 oldal, ára: 1.999,-Ft

Az útikönyvet a világ legjobb utazási szakértői készítették. Megtalálható benne minden, ami a tökéletes utazáshoz szükséges:

- a legfontosabb és a kevésbé ismert látnivalók,

- séta- és túraútvonalak könnyen áttekinthető térképekkel,

- nem mindennapi helyek,

- tudnivalók a helyi kultúráról és szokásokról,

- nyaralási ötletek és tippek,

- alapvető információk A-tól Z-ig,

- vásárlási ötletek, étteremajánló, sport- és szórakozási lehetőségek.





5.) Nick Inman - Clara Villanueva: Madrid

130x190 mm, 192 oldal, ára: 1.999,-Ft

Az útikönyvet a világ legjobb utazási szakértői készítették. Megtalálható benne minden, ami a tökéletes utazáshoz szükséges:

- a legfontosabb és a kevésbé ismert látnivalók,

- séta- és túraútvonalak könnyen áttekinthető térképekkel,

- nem mindennapi helyek,

- tudnivalók a helyi kultúráról és szokásokról,

- nyaralási ötletek és tippek,

- alapvető információk A-tól Z-ig,

- vásárlási ötletek, étteremajánló, sport- és szórakozási lehetőségek.



6.) Christine Pätz: Álomhozó csillagok

240x180 mm, 18 oldal, ára: 1.999,-Ft

Az álommanó minden éjjel egy csokor tündöklő csillaggal és egy zsákra való álomporral kel útra, hogy segítse az erdő állatait. A jótevő manócska meséje nektek, gyerekeknek is szép álmokat ígér. Csak kísérjétek el útján, számoljátok vele a fénylő csillagokat, és ahogy a történet véget ér, szenderedjetek el magatok is. Jó éjszakát!
Forrás: Alexandra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását