2024. március 29. - Auguszta

A Megegyezésről nem szavaz az MSZP

Lamperth Mónika szerint a miniszterelnök Megegyezés című írásáról nem szavaz az MSZP október 11-i rendkívüli kongresszusa, de lesz "kongresszusi dokumentum", amit Szekeres Imre elnökhelyettes vezetésével készítenek elő - az MSZP elnökének kabinetvezetője
2008. október 3. péntek 08:46 - Hírextra
"A Megegyezés az egy kiindulópont, de a Megegyezés dokumentum maga nem lesz kongresszusi dokumentum, effektíve, konkrét szavazás erről (...) nem lesz" - mondta Lamperth Mónika.
A kabinetvezető szerint lesz kongresszusi dokumentum, ezt a párt alapszabálya szerint a szerkesztőbizottság készíti elő, amit Szekeres Imre elnökhelyettes vezet.

Hozzátette: Szekeres Imre a javaslatsort nem a "kisujjából kapja ki", hanem azokból a szándékokból áll össze, amelyek megfogalmazódtak az MSZP elnökségében és azokból, ami vitaként a következő egy hétben az MSZP helyi szervezeteiben, küldöttcsoportjaiban megjelenik.

Arra a felvetésre, hogy a kongresszus eredetileg három alternatíva között döntött volna - az előre hozott választás, az SZDSZ által javasolt szakértői kormány vagy a Megegyezés programjának elfogadása - most azonban már csak ez utóbbi maradt, Lamperth Mónika azt mondta: szerinte kongresszus nem vált okafogyottá, csak átalakult a célja és a funkciója.

Úgy fogalmazott: komoly politikai feladvány az MSZP és a kormány számára, hogyan tud többséget teremteni az adótörvényekhez és a költségvetéshez, és egy ilyen időszakban MSZP legmagasabb döntéshozó testülete tud és kell, hogy tudjon adni néhány olyan erős impulzust, politikai támogatást, ami mentén az MSZP és a kormány meg tudja a többséget teremteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását