2024. április 29. - Péter

Határozatképtelen volt a közgyűlés

A Fidesz-frakció tagjai nem jelentek meg, ezért határozatképtelen volt a Csongrád Megyei Közgyűlés pénteki rendkívüli ülése, amelyet a megyei önkormányzat épületében szeptember 24-én történtekkel kapcsolatban hívtak össze.
2008. október 3. péntek 10:44 - Hírextra
Múlt szerdán a megyeházán egy szakmai kérdésben éles, tettlegességig fajuló vita alakult ki Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök és Csonkáné Balda Ilona főjegyző között.

Magyar Anna a pénteki rendkívüli közgyűlés kezdetén közölte, az ülésen a szükséges 21 helyett csupán 18 képviselő jelent meg, így a testület határozatképtelen. A politikus ezt követően távozott az ülésteremből, ahol baloldali képviselők mellett megjelent a főjegyző is.

Csonkáné Balda Ilona újságíróknak elmondta, korábbi elhatározásával szemben nem mond le posztjáról, mert köztisztviselőként számára a hivatal működése a legfontosabb, ezért a helyzet rendeződéséig a helyén marad.

Kozma József, az MSZP-SZDSZ frakcióvezetője - a közgyűlés helyett rendezett úgynevezett tisztázó beszélgetésen - közölte, az ügy kivizsgálása érdekében bejelentést tesznek a nyomozó ügyészségen.

A politikus "cinikus" lépésnek nevezte, hogy a többségi Fidesz-frakció távolmaradását, mellyel megakadályozták a megye egészére "árnyékot vető" ügy tisztázását.

Simicz József frakcióvezető-helyettes közölte, egyéni képviselői indítványt kívánt előterjeszteni a közgyűlés ülésén. Indítványában fegyelmi vizsgálat elindítását javasolta a közgyűlési elnök ellen és kezdeményezte Magyar Anna felfüggesztését tisztségéből az eljárás lezárultáig.

Szirbik Imre (MSZP) képviselő, Szentes polgármestere, elmondta, nyílt levélben fordult Csongrád megyei polgármestertársaihoz. A hatvan településvezető közül harmincegyen válaszoltak levelére és huszonnégyen egyetértettek azzal, hogy a történtekkel kapcsolatban a megyei közgyűlés vezetőjének vállalnia kell a felelősséget és le kell mondania.

Magyar Anna múlt csütörtökön az MTI-nek azt mondta, előző nap egy szakmai kérdésben egyeztettek a főjegyzővel, mindketten "talán túl komolyan vették" az ügyet és ragaszkodtak saját álláspontjukhoz. Hangos vita alakult ki kettejük között, ami nem fejeződött be a főjegyző szobájában, folytatódott a folyosón is. A politikus cáfolta, hogy megütötte volna Csonkáné Balda Ilonát.

A főjegyző a Délmagyarországnak adott, múlt szombaton megjelent nyilatkozatában részletesen nem taglalta a történteket, de annyit közölt, hogy fizikai erőszak történt közöttük, s nem az ő részéről.

Az önkormányzat sajtószolgálata hétfőn kiadott közleményében azt írta: "a szombati sajtóban megjelent állításokkal ellentétben a főjegyző támadt az elnökre".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását