2021. november 27. - Virgil

Hárfafesztivált rendeznek Gödöllőn és Budapesten

A jubileumi, X. Gödöllői Hárfafesztivál péntek esti nyitó koncertjén Vigh Andrea hárfaművész estjét hallgathatják meg az érdeklődők a Pest megyei településen lévő királyi kastélyban. Az október 12-ig tartó zenei sorozatban Budapesten is tartanak hangverse
2008. október 3. péntek 11:10 - Hírextra
Jakobi László koncertszervező az MTI-t arról is tájékoztatta, hogy a megbetegedett Varvara Ivanova helyett Tokody Ilona és Vigh Andrea, a fesztivál művészeti vezetője estjét hallgathatja meg a közönség vasárnap este Gödöllőn.

Hétfőn magyar hárfaművészek adnak gálakoncertet, majd kedden a francia Constance Luzzati, a szegedi nemzetközi hárfaverseny győztesének koncertje következik a programban.

Szerdán Budapesten, a régi Zeneakadémián dzsessz hárfaestet hallhatnak az érdeklődők: Jakez Francois és triója a különleges hangverseny főszereplői.

A következő napokban 9-én, 10-én és 11-én világhírű hárfaművészek sora ad hangversenyt Gödöllőn: Isabelle Moretti, Marielle Nordmann és Jana Bousková.

Budapesten október 12-én a Zeneakadémia nagytermében délelőtt 11 órakor gyerekeknek lesz nagyszabású, látványos hárfabemutató, este pedig a gálakoncert zárja a fesztivált a Budapesti Vonósok és a fesztivál sztárvendégeinek közreműködésével.

Október 10-én és 11-én a Zeneakadémián délelőtt 10 órától Isabelle Moretti és Marielle Nordmann tart mesterkurzust. A fesztivál elmaradhatatlan része a hangszerkiállítás Gödöllőn és a Zeneakadémián.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását