2024. május 2. - Zsigmond

Állatok Világnapja Budapesten

Felvonulás, kutya-, macska és kisállat-kiállítás, továbbá számos más érdekes program várja a hétvégén az érdeklődőket Budapesten az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett eseményeken.
2008. október 3. péntek 16:29 - Hírextra
Az 1931 óta világszerte megtartott világnapról Magyarországon 1991 óta emlékeznek meg. Elsőként Olaszország hívta életre, dátumul Assisi Szent Ferenc - az állatok védőszentje - halálának napját, október negyedikét választva. Ezen a napon régebben a vadállatokról emlékeztek meg, és azok védelmére hívták fel a figyelmet, manapság azonban inkább a társállatokat ünneplik, az állattartás pozitívumait hangsúlyozzák.

Játékos formában ismerhetik meg a felelős állattartás alapelveit az érdeklődők a Szent István Egyetem István-úti parkjában szombaton 10 és 16 óra között megrendezendő nyílt napon. A rendezvényt immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a Felelős Állatbarátok Egyesülete és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara. A rendezvényen számos látványos kutyabemutató lesz, zenés kutyás show, az ORFK rendőrkutya-bemutatója, klikkertréning, agility és frizbibemutató, dogdancing, szerepelnek vakvezető-, szarvasgombakereső-, őrzővédő- és vadászkutyák. A látogatókat kisállat-kiállítás és állatosfestmény-tárlat várja, továbbá örökbe fogadhatók kutyák, macskák és vadászgörények is.

A Hungexpo és a Kincsem Park területén pénteken megnyílt Európa Kutyakiállítás számos más programja mellett szombaton Állatvédelmi konferenciának ad otthont, amelyet az Állatok Világnapja alkalmából szervez a Rex Kutyaotthon Alapítvány. A meghívott szakemberek az állatorvosi témájú előadások mellett az igazgatás, a PR és marketing, a forrásteremtés, a média valamint az állatvédelmi szemléletformálás témakörében igyekeznek gyakorlati tanácsokat adni.
A Millenárison számos gyermekprogramot szerveznek a világnap alkalmából. A délelőtt tíz órakor kezdődő esemény programjai között szerepel például kézműves foglalkozás, pónilovaglás, Buborék Együttes koncert és Szeleburdi Meseszínház előadás.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga jóvoltából vetítik szombaton 15 órától a Toldi Moziban ingyenesen a Earthlings (Földlakók) című filmet. Az amerikai dokumentumfilm a természet, az állatok és a humán gazdasági érdekek közötti összefüggéseket mutatja be megrázó képsorokkal.
A Rex Kutyaotthon Alapítvány vasárnap 10 és 16 óra között az állatszigetre (IV. kerület, Óceánárok u. 33.) is várja az érdeklődőket, ahol többi között lesz keverékkutya szépségverseny, munka- és rendőrkutya bemutató, állatsimogató, arcfestés, tombola, lufihajtogatás, trambulin és kézműves foglalkozás is.

Ugyancsak vasárnap kerül sor a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség és a Noé Állatotthon Alapítvány közös szervezésében az állatos felvonulásra, amikor is állatbarátok százai indulnak el a Bazilika parkolójától kedvenceikkel és vonulnak végig az Andrássy úton a Hősök teréig. A menet délelőtt 10 órakor indul. Olyan neves emberek is jelezték, hogy csatlakozni kívánnak hozzá, mint Keresztes Ildikó, Nick Árpád és Tóth Vera.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását