2024. május 6. - Ivett, Frida

A NATO már a múlté?!

Gerlinde Niehus, a NATO kiadványszerkesztési és kiállítási osztályának vezetője és Bali József, a Honvédelmi Minisztérium védelmi szakállamtitkára nyitotta meg péntek délben a Hadtörténeti Intézet és Múzeum márványtermében azt az interaktív, multimédiás k
2008. október 3. péntek 16:32 - Hírextra
A megnyitón jelen voltak a NATO tagországok magyarországi katonai attaséi és magas rangú magyar katonatisztek.

Jövőnk biztonsága - ez a vándorkiállítás címe, amelyet a NATO Public Diplomacy Division (PDD) nevű szervezete hozott létre. Angolul és magyarul tájékoztatja az érdeklődőket a szövetség sokrétű munkájáról, hétköznapjairól és ünnepeiről, megállapodásainak aláírásáról csakúgy, mint széleskörű partneri kapcsolatairól.

Az eseményre Budapestre érkező Gerlinde Niehus a kiállítást megnyitva külön hangsúlyozta, hogy még ebben a hónapban Magyarország lesz a házigazdája a NATO védelmi miniszterek informális találkozójának. Ez kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy Magyarországon ismertebbé váljanak a NATO-nak a jelenlegi és a jövőben kialakuló biztonsági kihívásokkal kapcsolatos válaszai.

Ahogyan Bali József az MTI munkatársának kiemelte, a Zágrábból érkező prezentáció a legmodernebbek közé tartozik: 15 kiállítási egysége van, többségük érintőképernyős és beépített síkképernyős bemutatókra alkalmas, interaktív, és kvízzel egészül ki. Számos hazavihető, multimédiás, valamint nyomtatott információs anyag és ugyancsak ingyenes DVD egészíti ki az elektronikus tárlókat.

Az október 15-ig, keddtől vasárnapig, 10 és 16 óra között ingyenesen látogatható kiállítással egy időben fog működni a rövid dokumentumfilmeket bemutató "NATO mozi".
A kiállítás főbb témái: a NATO műveletei és missziói, az afganisztáni újjáépítés, a balkáni békét segítő erő, Koszovó, a Földközi-tenger térségének biztosítása, reagálás katasztrófák esetén, új kihívások, új képességek.

A legtöbb információ angolul érhető el, de magyar nyelvű tájékoztató anyaggal is szolgálnak a rendezők.

A kiállításról további információk a wwww.nato.int, a www.hm-him.hu, illetve a www.mfa.gov.hu honlapokon érhetők el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását