2024. május 16. - Mózes, Botond

Ne csak szabadság legyen, hanem rend is

Magyarországon ne csak szabadság legyen, hanem rend is, a rendőrség töltse be feladatát, de ehhez az is kell, hogy a politika ne befolyásolja a rendőrséget - mondta Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke csütörtökö
2008. október 2. csütörtök 18:52 - Hírextra
"A rendőrség olyan értelemben is betöltse feladatát, hogy igyekezzen a bűnözés ellen keményen fellépni, a bűnözők jogait kevésbé figyelembe venni, mint az áldozatokét" - mondta az Országgyűlés alelnöke a kiskunhalasi főplébánia templomkertjében, az egy héttel korábban megrongált szoborcsoport előtt.

Harrach Péter hangsúlyozta: a rendőrség politikai befolyásolását is meg kell szüntetni, mert "nem a politikai ellenfelek üldözése a rendőrség és a titkosszolgálatok feladata".

Véleménye szerint a családnak, a médiának, az iskolának, az egyházi közösségnek és a politikának is feladata, hogy erősítse azt értékcentrikus gondolkodást.

2008. szeptember 25-én reggel verték szét ismeretlen tettesek a kiskunhalasi főplébánia templomkertjében álló feszület előtti Mária-szobrot és az ugyancsak a templomkertben levő, Máriát a kis Jézussal ábrázoló plasztikát. Erről a szoborcsoportról a tettesek letörtek egy fém jogart és Mária koronáját. A műemlékeket tavaly újították fel adományokból.

Farkasné Wodring Zsuzsanna százados, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: eddig csaknem húsz embert hallgattak ki eddig, de érdemi információjuk egyelőre nincs a rongálásról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását