2024. április 19. - Emma

Dark Play - Provokatív, felkavaró bemutató

Felkavaró, provokatív, tabutémákat feszegető történet két tinédzser korú fiúról, akik úgy találnak egymásra az interneten, hogy egyikük lánynak adja ki magát - a Dark Play című darabot szombaton mutatja be a Vígszínház. A valóság és a fikció határait fesz
2008. október 2. csütörtök 18:56 - Hírextra
A Carlos Murillo, kortárs amerikai drámaíró tollából származó darab alig több mint egy éve debütált az Egyesült Államokban, ahol hatalmas port kavart.

A történet középpontjában a 15 éves Nick áll, akinek kedvenc szórakozása a chatelés, mindig újabb és újabb fiktív személyiségek mögé bújva lép be internetes ismerkedő klubokba. Egyik ilyen szerepjátszása alkalmával egy Rachel nevű lány alakjában elcsavarja a nagy szerelemről álmodozó, mérhetetlenül naiv, 16 éves Adam fejét. Nicknek (azaz Rachelnek) idővel egyre agyafúrtabb hazugságokat és figurákat kell kitalálnia, hogy hatalmában tartsa Adamet, akivel végül a való életben is találkozik.

A Magyarországon most először látható színdarab rendezője, Forgács Péter szerint az internet egy beláthatatlan következményekkel járó eszköz, egy veszélyes fegyver, amelynek segítségével lényegében bárki manipulálható.

A Dark Play ugyanakkor "csak eszközként, másodlagos körülményként használja a modern technikát ahhoz, hogy egy mélyen emberi történetet meséljen el" - mondta Forgács Péter a csütörtöki próbát követően az MTI-nek.

A fiatalos, szókimondó darab az előadás készítői szerint egyszerre izgalmas krimi és tragikus végkifejletű szerelmi történet, amely a mai, internetes kultúrában hihetetlen aktualitással bír.
A Vígszínház Házi Színpadán bemutatandó darab, amelynek díszlete 4 székből és néhány, a levegőben lógó monitorból áll, szövegét tekintve is a mai chatkultúra laza, fiatalos stílusát fejezi ki: a hétköznapi, trendi szleng kifejezések elemelt, versszerű, szinte zenei tónusban szólalnak meg.

A Deres Péter által fordított darab "szerelmespárját" Varju Kálmán és az egyetemi hallgató Józan László kelti életre. A történet fiúknak alcímet viselő mű további szerepeiben Hullan Zsuzsa, Borbiczki Ferenc, és Bata Éva egyetemi hallgató látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását