2024. május 18. - Erik, Alexandra

NEK: a kormány konszolidálja az OMSZ-t

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) felszólítja a kormányt, hogy konszolidálja az Országos Mentőszolgálatot, és garantálja annak jövőbeni biztonságos működését - ismertette a NEK egyik határozatát Éger István soros elnök csütörtökön Budapesten.
2007. szeptember 6. csütörtök 16:32 - Hírextra

 A kerekasztal ülése után tartott sajtótájékoztatón a Magyar Orvosi Kamara elnöke elmondta: a NEK "növekvő aggodalommal figyeli a mentőszolgálat hányattatását és ismételt nyilvános meghurcolását", továbbá veszélyesnek tartja azt az egészségügyi miniszteri magatartást, amely a meghozott miniszteri intézkedésekkel megrendíti a közbizalmat a mentőszolgálat közintézménye iránt.

A NEK véleménye szerint a mentés költségeinek pontos meghatározása megtörtént, a források garantált biztosítása azonban elmaradt.

A kerekasztal ülésén hozott határozatokat említve Éger István elmondta: a testület kinyilvánította, hogy Magyarországon az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nemzetstratégiai alapintézmény, amelynek fejlesztését a jogalkotási törvényt betartva kell folytatni.

A NEK csütörtöki ülésén elfogadta a 2006-2007. évi munkaanyagát és záródokumentumát - mondta el Éger István.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását