2024. április 19. - Emma

Kiírták a pályázatot az EKF 2009. évi programjaira

Október végéig nyújthatók be pályázatok a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat 2009-es felvezető évének kulturális programjaira - jelentették be csütörtökön Pécsett sajtótájékoztató keretében.
2008. október 2. csütörtök 21:20 - Hírextra
Mészáros András, a Pécs2010 EKF-program főigazgatója elmondta, nyílt pályázatot írtak ki a Művészeti Tanács javaslata alapján 2009-ben megvalósuló képzőművészeti, komoly- és könnyűzenei, színházi és táncszínházi programokra, valamint tudományos konferenciák és regionális szakfolyóiratokhoz kapcsolódó műhelyek támogatására.

A Pécs város támogatási keretéből erre a célra rendelkezésre álló hatvan millió forintból előnyben részesülnek a köztereken megvalósuló, az esélyegyenlőség jegyében megfogalmazott elképzelések, s a kiemelt célok között szerepel a civil szervezetek helyzetbe hozása is.

A pályázatokat a Művészeti Tanács bírálja el, döntés december elejére várható.
Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a 2009-es felvezető évben az Kulturális és Oktatási Minisztérium keretéből 460 millió forint áll rendelkezésre. A programok sorát a Művészeti Tanács már összeállította, s azt Hiller István miniszterhez jóváhagyásra eljuttatta. Döntés október végén várható.

A Nemzeti Kulturális Alapból 200 millió forintot különítettek el a jövő évi EKF-programok finanszírozására, amelyre két fordulóban írnak ki meghívásos pályázatot. Pécs városa 150 milliós támogatási kerettel rendelkezik, ebből került sor a most meghirdetett nyílt pályázat kiírására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását