2024. április 20. - Tivadar

Feloszlott a dámóci önkormányzat

Feloszlatta magát a dámóci önkormányzat, a kevesebb mint félezer lakosú bodrogközi település képviselőinek többsége úgy döntött, hogy visszaadja mandátumát, ezzel egyedül Szajkó János polgármester nem értett egyet - közölte csütörtökön a község vezetője a
2008. október 2. csütörtök 13:40 - Hírextra
A dámóci önkormányzat feloszlatását kezdeményező képviselők azzal indokolták döntésüket, hogy nem sikerült teljesíteniük időarányosan a 2006-os választási kampány során megfogalmazott vállalásaikat és az önkormányzat is nehéz anyagi helyzetben van.

Az MTI értesülései szerint a település képviselői az egyébként tiszteletdíjas polgármesternek felrótták, hogy több ügybe nem vonta be a testületet.

Szajkó János elmondta: a dámóci önkormányzatnak ugyan vannak kifizetetlen számlái, de folyamatosan fizeti tartozásait, ám nincs értékesíthető ingatlanuk, így hitelfelvételhez sem tudnak mit felajánlani.A helyi választási bizottság 30 napon belül dönt az időközi önkormányzati választás kiírásáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását