2024. május 17. - Paszkál

BKV: ma Tótfalusit hallgatja meg a bizottság

Tótfalusi György volt igazgatósági elnök és a fővárosi közlekedési tanácsnoki posztról nemrég lemondott Lakos Imre (SZDSZ) meghallgatásával folytatja munkáját ma a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság.
2010. február 24. szerda 08:33 - HírExtra
György István (Fidesz), a vizsgálóbizottság elnöke korábban elmondta: mind Tótfalusi György, mind pedig Lakos Imre azt jelezte, hogy részt vesz az eseti bizottság nyilvános ülésén. A vizsgálóbizottsági mai napirend-tervezetében szerepel a jelentés koncepciójának megvitatása is.

Tótfalusi Györgyöt, a BKV igazgatóságának korábbi SZDSZ-es elnökét február elején gyanúsította meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel, és házkutatást tartottak a férfi városházán lévő irodájában.

A gyanú szerint Tótfalusi "a BKV igazgatóságának egykori elnökeként a társaság veszteséges működése ellenére a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket".

Tótfalusi György 2007 nyarától 2009 őszéig volt az igazgatóság elnöke. A BKV szerint ez idő alatt sem ő, sem az igazgatóság többi tagja nem írt alá sem tanácsadói, sem végkielégítéssel kapcsolatos szerződéseket.

György István közölte azt is, Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgatót sikerült elérnie a testületnek, ám ügyvédje azt közölte, hogy Balogh Zsolt egyelőre nem kíván a testület elé állni.

A BKV-nál kitudódott, a közlekedési céget érintő szabálytalanságok munkajogi, polgári jogi és esetleges büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálására november 26-án alakított eseti bizottságot a Fővárosi Közgyűlés. A testületnek március 24-ig van mandátuma arra, hogy jelentést készítsen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását