2024. május 2. - Zsigmond

Pályázat a klinika bővítésére

Pályázatot írt ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) az új, 265 ágyas, 21.600 négyzetméteres klinikai tömb tervezésére - a dokumentum a Magyar Építész Kamara honlapján olvasható.
2008. október 1. szerda 19:20 - Hírextra
A pályázati kiírás szerint az SZTE - amely 2007. október 1-je óta a teljes szegedi járó- és fekvőbeteg ellátó rendszert működteti - az újonnan építendő tömb és az 1986-ban épült 410 ágyas klinikaépület összekapcsolásával egy új magkórházat kíván létrehozni a déli klinikakertben. Itt kap majd helyet a sürgősségi ellátás, a manuális szakmák többsége, valamint itt végeznék az invazív belgyógyászati beavatkozásokat is.

Az új magkórházban működik majd a sürgősségi betegellátó osztály, a központi intenzív osztály, a központi diagnosztikai blokk, a központi műtőblokk és sterilező összesen 14 műtővel és több központi kezelőlabor. Az új épülettömbben majd a kardiológiai, az invazív kardiológiai, az általános belgyógyászati, hematológiai, az általános, a szív-, a tüdő- és mellkas- és érsebészeti, a transzplantációs, valamint a szeptikus részlegen gyógyítják a betegeket, akiket jellemzően kétágyas szobákban helyeznek el. Az épületben működik majd 21 szakambulanciai egység is.

A tervpályázatot december 5-ig lehet benyújtani, az eredményhirdetés december 16-án lesz, a kiviteli terveket pedig 2009. március 16-ig kell elkészíteni.

Szabó Gábor rektor az MTI-nek korábban elmondta, az egyetem az Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban címet viselő program keretében nyújtott be pályázatot az új klinikai tömb létrehozására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását