2024. április 26. - Ervin

Oda a polgármesetri tisztség

Az ítélőtábla döntése alapján sorozatos törvénysértő tevékenysége miatt megszűnt a fideszes fóti polgármester tisztsége, új választást kell kiírni - közölte a Pest megyei város képviselő-testülete ügyrendi jogi és közbiztonsági bizottságának elnöke szerdá
2008. október 1. szerda 14:23 - Hírextra
Acél Sándor elmondta, hogy az önkormányzati testület minősített többségű döntése alapján tavaly indított bírósági eljárást a polgármester ellen egyebek mellett az önkormányzati törvény többszörös megsértése miatt. Ez időre a Szent-Iványi Géza polgármestert felfüggesztették tisztségéből. A Pest Megyei Bíróság az ügyben elmarasztaló ítéletet hozott, ami ellen a polgármester fellebbezett, s ennek alapján született most meg a jogerős döntés - tette hozzá.

Az ítéletnek megfelelően Fóton időközi polgármester-választást kell kiírni, amelyre a törvény szerint 72 napon belül kell, hogy sor kerüljön. Ennek időpontjáról hamarosan dönt a helyi választási bizottság. Fóton a 18 tagú képviselő-testület jobboldali többségű.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását