2024. április 29. - Péter

Az ÖCO is részt vesz a szendvicsben

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) is csatlakozik a szombatra meghirdetett, erőszak és kirekesztés elleni tüntetéshez és a két szervezet vezetői aláírják a demonstráció nyilatkozatát - közölte az MTI-ve
2008. október 1. szerda 14:19 - Hírextra
Az OCÖ és az MCF elnöke azt mondta: üdvözlik a több tucatnyi civil szervezet általi kezdeményezést. Magánemberként ő és az általa irányított szervezetek vezetése, valamint a tagság egy része részt vesz a szombati vonulásos tüntetésen. Hozzátette, hogy állampolgárként aláírja a Tarka Magyar demonstráció nyilatkozatát.

Kolompár Orbán úgy fogalmazott: a magyarországi cigányság nevében kötelessége, hogy csatlakozzon a rendezvényhez, és tiltakozzon a népcsoportot érő folyamatos atrocitások, kirekesztések és a gyűlölködések ellen.

Civil jogvédő, meleg, roma és zsidó szervezetek még augusztus 28-án jelentették be a rendőrségen, hogy október 4-én az Erzsébet térről a Hősök terére vonulva kívánnak demonstrációt tartani. Az "Összefogás az erőszak ellen " nevű civil tömörülés a rendezvényre százezres tömeget vár, és a résztvevők hitet tesznek az Alkotmány 70/A paragrafusa mellett, amely kimondja: az ország területén tartózkodó valamennyi állampolgárnak egyforma jogokat biztosít, és nem tesz megkülönböztetést faji, vallási, politikai, vagyoni alapon. A téren kinyilvánítják, hogy elítélik, és minden eszközzel fellépnek az erőszak és a kirekesztés minden formája ellen.

A demonstráció résztvevői a megmozdulás záróakkordjaként egy-egy színes ruhadarabot emelnek a fejük fölé a Hősök terén, majd a tömeget helikopterről lefotózzák, így érzékeltetve, hogy sokszínű, tarka világban élünk.A szombati Tarka Magyar! demonstráció ellen egy magánszemély demonstrációt jelentett be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását