2024. április 26. - Ervin

Nyelvi labor fogyatékos hallgatóknak

Nyelvi laboratóriumot alakít ki a fogyatékossággal élő hallgatók számára az IBM támogatásával az Eötvös Loránd Tudományegyetem az intézmény Trefort-kerti és lágymányosi kampuszán; az erről szóló megállapodást szerdán írták alá a fővárosban.
2008. október 1. szerda 18:37 - Hírextra
A támogatás összege 50 ezer euró, melyből speciális bútorokat, informatikai eszközöket, látássérülteket segítő berendezéseket és szoftvereket vásárolnak - közölte az egyetem az MTI-vel.

A felek megállapodtak abban is, hogy a kiválasztott fogyatékos hallgatók fél éves gyakornoki álláslehetőséghez jutnak az informatikai cégnél. Az együttműködés célja a fogyatékkal élő diákok, ezen belül elsősorban a látássérült, diszlexiás és díszgráfiás hallgatók elhelyezkedési esélyeinek javítása, számukra versenyképes ismeretek nyújtása.

Hudecz Ferenc, az ELTE rektora üdvözölte, hogy az informatikai cég e programjában való részvételt az ELTE számára ajánlotta fel először Magyarországon. Hangsúlyozta, hogy a megállapodás annak a szakmai munkának az elismerést jelenti, amely az egyetemen folyik a fogyatékossággal élő hallgatók érdekében.

A projektet az ELTE két legnagyobb kampuszán valósítják meg: a Lágymányosi kampuszon, ahol több, mint ötezer hallgató tanul és a Trefort kertben, ahol a bölcsészettudományi képzésben közel nyolcezer diák vesz részt.

A rektor reményei szerint e megállapodás egy hosszabb távú együttműködés első lépése és a kedvező tapasztalatok alapján mód nyílik a folytatásra, kiterjesztésre - olvasható az MTI-hez eljuttatott összegzésben.

Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy egyetlen cég sem mondhat le a tehetséges emberekről, azért mert fogyatékossággal élnek, vagy mert hátrányos helyzetű társadalmi csoporthoz tartoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását