2024. május 5. - Györgyi

Két volt Fideszesen múlt a bizottsági szavazás

Lengyel Zoltán családi okokra hivatkozva, Tóth András pedig külföldi útja miatt nem vett részt szerdán a költségvetési bizottság ülésén, ahol a Fideszből kilépett két független képviselő hiányzásán múlt, hogy a szocialisták egyedül meg tudták szavazni az
2008. október 1. szerda 18:33 - Hírextra
A 29 tagú költségvetési bizottságból csak ők ketten hiányoztak. Az MDF-es Herényi Károlynak az ülés közben kellett távoznia, ezért a fideszes képviselőket bízta meg, hogy távollétében helyette szavazzanak.

Így hiába mondott nemet a jövő évi adótörvényekre az SZDSZ, a Fidesz, a KDNP és az MDF is, a szocialisták szavazataival a bizottság 14 igen és 13 nem mellett általános vitára alkalmasnak találta a javaslatot. A Robin Hood-adóról szóló előterjesztés általános vitára alkalmasságát is csak az MSZP támogatta a bizottság ülésén.

Varga Mihály, a költségvetési bizottság fideszes elnöke az MTI-nek elítélte Lengyel Zoltán és Tóth András magatartását, mint mondta, olyan felelőtlen módon viselkedtek, ami nem menthető. Szerinte a két politikus tudta, hogy ezzel az MSZP álláspontját támogatták.

Varga Mihály közölte, hogy többször arra kérték telefonon a volt fideszeseket, hogy jelenjenek meg a bizottság ülésén. A Fidesz alelnöke úgy tudja, hogy Lengyel Zoltánt végül be is ment a Parlament épületébe, de amikor meghallotta, hogy még nem szavazott a bizottság az adótörvényekről, akkor távozott. Hozzátette: Tóth András ebben az évben a 22 bizottsági ülés közül még egyetlen egyen sem vett részt.

"Lassan időszerű lesz a kilóra megvett képviselők frakcióját megalakítani a magyar parlamentben, mert úgy tűnik, hogy néhány képviselőnek nem az számít, hogy az ország ezzel megy előre vagy nem, hanem másfajta szempontokat mérlegel a szavazat leadásakor vagy éppen le nem adásakor" - fogalmazott.

Az MTI megkereste a két független képviselőt: Lengyel Zoltán azt mondta, hogy valóban bement a Parlamentbe, hogy részt vegyen a bizottság ülésén, de végül családi okok miatt távoznia kellett. A Fideszből tavaly kilépett politikus hozzátette: ha részt vett volna az ülésen, akkor valószínűleg tartózkodott volna.

Tóth András elismerte, hogy "mostanában" nem vett részt a bizottság munkájában, a szerdai ülésre azonban külföldi útja miatt nem tudott elmenni. Arra a kérdésre, hogy hogyan szavazott volna, ha mégis ott van, a volt fideszes politikus azt mondta: "nem voltam ott".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását