2024. május 21. - Konstantin

Már idén el lehet vinni 200 milliárdot

Az egészségügy fejlesztésére szánt, 2007-2013 között felhasználható 400 milliárd forintos uniós támogatás felére már ebben az évben pályázni lehet - jelentette be Kökény Mihály.
2007. február 8. csütörtök 17:31 - Hírextra
Kökény Mihály elmondta, az egészségügy infrastruktúrájának fejlesztésére összesen 290 milliárd, egészségmegőrzésre, prevencióra 62 milliárd, a régiók egészségügyi operatív programjainak megvalósítására pedig körülbelül 90 milliárd forint áll rendelkezésre.

Már az év első felében elindítják azt a pályázatot, amely azt tűzi ki célul, hogy azokon a területeken is létesüljenek járóbeteg szakellátások, ahol eddig nem működtek. Szintén áprilistól lehet pályázni azoknak a kórházaknak a fejlesztésére, amelyek aktív ellátásról ápolási ellátásra térnek át.

A mentőszolgálat fejlesztésére is várhatóan még a tavasszal kiírják a pályázatokat. A támogatásból a tervek szerint 42 új mentőállomás 22 mentőhelikopter leszállópálya, 5 légimentő bázis épülhet és kialakulhat egy bevetésirányítási rendszer is.

Eddig évente 15-20 milliárd forint jutott az egészségügy fejlesztésére, az uniós támogatásoknak köszönhetően éves bontásban ez az összeg 55-60 milliárd lesz - mondta Kökény Mihály.

A Fidesz örül a 400 milliárd forintos egészségügyi fejlesztésnek, de az ellenzéki párt szerint az egészségügynek most elsősorban a működtetés támogatására lenne szüksége - reagált Kökény Mihály tájékoztatójára Mikola István a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa. A fejlesztések ugyanis mindig megnövelik a működtetés költségeit és az eladósodott egészségügy nem lesz képes ezeket a plusz terheket vállalni.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását