2024. május 5. - Györgyi

Nem Szilvásy házalt a bizonyítékokkal

Valótlanság az, hogy a megfigyelési ügy bizonyítékaival házalt volna Szilvásy György. Ezt maga a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter közölte szerdán az MTI-vel.
2008. október 1. szerda 20:45 - Hírextra
A tárcavezető az egyik liberális politikus korábbi kijelentéseire reagált így közleményében.
A miniszter szerint valótlanság az, hogy ő bárhol és bárkinél házalt volna a bizonyítékokkal.

"A valóság az, hogy törvényi kötelezettségemnek eleget téve a szolgálatok ellenőrzéséért felelős Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaival ismertettem az ügyet, - az ülésen Gulyás képviselő úr is jelen volt - és e bizottság kifejezett kérésére bocsátotta az NBH e testület minden tagja rendelkezésére a szóban forgó dokumentumokat" - hangsúlyozta Szilvásy György közleményében.

Gulyás József még hétfőn parlamenti felszólalásában kereste arra a választ, hogy Szilvásy György milyen minőségben vesz részt a nyomozásban, kapja kézhez a konkrét adatokat, bizonyítékokat, és miért kell ezekkel az információkkal "házalni, szóróanyag módjára terjeszteni" a nyomozás mostani szakaszában.

A napirend előtti felszólalásában a liberális politikus egyébként a Fideszt és a szocialistákat, illetve Szilvásy György titokminisztert egyaránt támadta, az ügyben szereplő céggel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: "élén egykori III/III-as Jóskák, Jánosok" állnak, "akik a régi szép időkben a baloldali elhajlókat és az egyházakat tartották szemmel".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását