2024. május 3. - Tímea, Irma

Minőségi újságírás díjak

Dobszay János, a HVG újságírója a Papos szülés (HVG, 2007. szeptember 22.) című cikkéért, és Pethő András, az Origo újságírója a Tüskék maradtak a Medgyessy-örökségben (Origo, 2007. szeptember 12.) című anyagáért kapta meg a Minőségi Újságírásért-díjat, a
2007. október 25. csütörtök 16:33 - Hírextra
Dobszay János második alkalommal érdemelte ki az elismerést. Szeptemberi írása a példátlanul gyorsan, sok támogatót szerző Közösség a Születés Méltóságáért egyházról szól.

Pethő András cikkében annak járt utána, hogy Medgyessy Péter három évvel ezelőtti távozása kapcsán a volt miniszterelnök miként dolgozta fel a bukást, hogyan alakult viszonya egykori szövetségeseivel és ellenlábasaival.

A megosztott díjjal oklevél és nettó 100-100 ezer forint pénzjutalom jár - tudatta a Minőségi Újságírásért Alapítvány.

Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért-díj független díj. Célja a magyar újságírás szakmai kiválóságainak elismerése, illetve minőségének növelése. Az elismerés odaítéléséről az alapítvány által felkért zsűri - amelynek tagja Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Martin József Péter, Molnár Patrícia, Weyer Balázs - dönt.

A díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli, támogatója 2005-től a PricewaterhouseCoopers.
Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk megtalálhatók a www.minosegiujsagiras.hu című honlapon.

A zsűri következő összejövetelét november közepén tartja, amikor az októberben megjelent cikkek közül válogat. Figyelmébe bárki ajánlhat cikket a díj honlapján keresztül.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását