2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gusztos provokációja a gyűlöletkampány része

Gusztos Péter, az SZDSZ képviselője az Országgyűlés mai ülésén a nyilvánosság előtt gyalázta Prohászka Ottokár katolikus püspök emlékét.
2008. október 14. kedd 13:06 - Hírextra
Az ilyen provokációk annak a gyűlöletkeltő kampánynak részei, amelyek folyamatosan mérgezik a közéletet. Ezúton szólítjuk föl Gusztos Péter képviselő urat, hogy vonja vissza a téves információkon alapuló napirend előtti felszólalását, és kövesse meg a Prohászka emlékét tisztelő honfitársainkat, a Prohászka püspök nevét viselő intézményeket, iskolákat!

Balog Zoltán
országgyűlési képviselő
Lezsák Sándor
országgyűlési képviselő 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kjozsi
2008. október 17. 11:37
Iványi Gábor metodista lelkész megnyilatkozása ebben az esetben elítélendő, remélhetem, hogy utólag ezt ő is így látja majd, lesz ideje ezen elgondolkodni és nyilatkozni nekünk arról, hogy mit gondol a tettéről illetve kijelentéséről. Szerintem is ez mélyen helytelen, rossz tettekre provokáló és sértő volt, de szerintem ezt nagyon kevesen vitatják. Prohászka gondolkodásmódja is mélyen helytelen, ugyanúgy tudtára is adták ezt sokan, mint Iványinak, de egész életútját végigkísérte a helytelen és káros eszmék terjesztése és a mellettük való kiállás. Ráadásul sokkal potensebb pozícióban volt, mint Iványi valaha is, ezért igen nagy felelőssége van véleményem szerint egy népüldözés ideológiai hátterének megalkotásában, és sajnos Magyarországon a gyakorlatba való átültetésében is sikeressé segítette tenni ezt a szörnyűséget. Hol van ehhez képest Iványi???? Prohászka tetteit nem hinném, hogy ilyenekkel kéne takargatni, és remélem soha nem menti fel a világ az ilyen és hasonló tetteket (most nem az emberről beszéltem). Remélem vagyunk már olyan okosak, hogy az ilyeneket még csíra korában leállítjuk, mert nem vagyunk vevő rájuk, úgyhogy felkérem Iványi metodista lelkészurat, hogy gondolja át újra kijelentését, és térjen nyilvánosan jobb belátásra, azt hiszem még bőven idejében. Ezek után is minden hasonló tartalmú nyilatkozata ellen lépjünk fel. NAGYON FONTOS A BÉKÉS JÖVŐNK ÉRDEKÉBEN.
saxo
2008. október 16. 19:44
Sajnos, nincs időm most válaszolni, ezért addig is beollózom ide egy másik, ezzel összefüggő cikk alá tett véleményemet.

Tessék:

"Érdekes célokért vonuló, érdekes figurák gyülekezete ez a Charta.
A szabad vélemény nyilvánításért harsognak, ha a saját véleményükről van szó.
A saját véleményük szabadságával indokolva Iványi Gábor , metodista lelkész (!), az SZDSZ oszlopos alakja, a Chartások gyűlésén bátor volt a magyar eredetmondák mitologikus madarát, a turult "dülledt szemű mesebeli tojószárnyas"-nak titulálni. Ezzel, kigúnyolva a magyarság hazafias érzelmeit, nemzetudatát. Kíváncsi vagyok, a finnek meddig zavargatták volna azt a pofát, aki, a nemzeti eposzuk, a Kalevala egyik hősét, Vejnemöjnent szakállas cukrosbácsinak nevezte volna. Hogy stílusos maradjak, már ami a szakállat illeti........
Annyi kultúra nem szorult belé ebbe az Iványi nevű pofába, hogy legalább utánanézett volna, és így tudná, a magyar eredetmondában megjelenő turulmadár történetesen hímnemű...
Ha meg netán nem tetszik nékünk az ilyesfajta nemzetgyalázó szövegük, azonnal antiszemitának, kirekesztőnek bélyegeznek bennünket. Mint valami, a nemzetünk és országunk, társadalmunk felett álló "döntnökfélék". Hát, mégis, vajon ki a túró hatalmazta fel ilyesféle gondolatrendőri, véleménycenzúrázó tevékenységre ezeket a fickókat? Mégis, kik ezek, mik ezek???
Mások szabad vélemény nyilvánítása már nem megengedhető ezeknek a figuráknak a felfogása szerint.
Lezsák Sándor úr, az idézett véleményében ráadásul nagyon tényszerűen, nagyon pontosan, és nagyon visszafogottan nyilatkozott.
Azonban már ez is elegendő volt ennek az országrabló, arrogáns siserehadnak, hogy nekitámadjanak. "



Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008. október 16. 16:49
1944 egy jó év volt... ;)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását