2024. május 9. - Gergely

Képpel a "képek" ellen

Fotópályázatot ír ki az egykori Finommechanikai Műszergyár, a volt Tűzraktár kulturális központ épületében található húszezer négyzetméternyi graffiti megmentésére a Gestor Csoport és a BPI Hungary. A ferencvárosi gyárkomplexumban modern irodaházat kialak
2008. október 1. szerda 14:10 - Hírextra
Mint Bray-Mezei Franciska, a G13 Galéria vezetője az MTI-nek elmondta, a színes graffitik helyét az új irodaházban csupasz falak veszik át, de a Gestorral közösen úgy gondolták, valamilyen formában mégis megpróbálják az utókor számára megörökíteni az alkotásokat, így merült fel egy fotópályázat ötlete.

"Nemcsak hivatásos fotósok, hanem bárki, akinek kedve támad hozzá, eljöhet az épületbe, hogy lefényképezhesse a neki tetsző graffitiket. A pályázóknak szabad kezet adunk: készíthetnek egy sorozatot, fotózhatják csak a graffitiket, vagy személyek is lehetnek a képeken" - beszélt a kiírás részleteiről a G13 Galéria vezetője, majd hozzátette: azt szeretnék, hogy "a város lakói a saját szemszögükből mutassák meg ezeket, a város részévé vált alkotásokat az utókornak".

Bray-Mezei Franciska tájékoztatása szerint a pályázat lezárultával a G13 Galéria kiállítóterében mutatják be a legjobban sikerült alkotásokat, illetve az irodaház-projekt elkészültével magában az épületben is ki lesznek állítva a képek.

A Klinikák és a Tűzoltó utca között kialakított passzázsban a beruházók egy folyamatosan változó kiállítóteret szeretnének létrehozni, ebben fog a G13 partnerként közreműködni - árulta el.

Mint a Gestor Csoport vezetője elmondta, a fotópályázatot a galériával karöltve hirdették meg, így az teljesen szakmai alapon működik: a nyertes alkotásokat szakemberekből álló zsűri választja majd ki. A nyertes fotó alkotóját 250 ezer forinttal jutalmazzák, a második díj 50 ezer forint lesz - tette hozzá Gerő András.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását