2024. május 6. - Ivett, Frida

Vörösborfesztivál

Színes, érdekes programokkal, valamint a hagyományoknak megfelelő kiváló borokkal várja az érdeklődőket a Villányi Vörösbor Fesztivál, melyre október 3. és 5. között kerül sor a baranyai kisvárosban - közölte az esemény főszervezője az MTI-vel kedden.
2008. szeptember 30. kedd 20:30 - Hírextra
Béni Gábor borász beszámolt arról, hogy a háromnapos rendezvényre mintegy harmincezer vendéget várnak, akik húsz pincészet borait, három pálinkaház termékeit, továbbá vendéglősök főztjeit kóstolhatják meg a központban felállított standoknál.

Hozzátette: a résztvevők idén először nemcsak villányi és siklósi, hanem balatoni borokkal is ismerkedhetnek, lévén, hogy balatoni borászok meghívott vendégként vesznek részt a fesztiválon.

A rendezvény csúcspontja a szombat délutáni szüreti felvonulás, melyen a reneszánsz évhez kapcsolódva a borrendek tagjai mint Mátyás király és udvari kísérete vonulnak fel. A városban felállított színpadokon fellép a Cotton Club Singers, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, s mások mellett láthatóak és hallhatóak lesznek szerb, sokác és német hagyományőrző együttesek zenészei, táncosai is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását