2024. május 3. - Tímea, Irma

Sarkára áll Budakalász

A budakalászi önkormányzati testület rendkívüli ülésén hozott álláspont szerint a kormány a Megyeri híd átadással rászabadította a településre a többlet forgalmat, a szerződésben vállalt kötelezettségeit azonban nem teljesítette - áll az MTI-hez kedden el
2008. szeptember 30. kedd 15:02 - Hírextra
A Mányai Zoltán fideszes képviselő által aláírt dokumentum szerint a testület felszólítja a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumot, hogy a múlt héten nyilvánosságra került kormányhatározat alapján teljesítse a minisztérium és Budakalász között érvényben lévő hatályos szerződésben foglaltakat.

Ez alapján Budakalásznak elkerülő út jár és több százmillió forint különféle forgalombiztonsági beruházásokra. A kormány azonban huzamosabb ideje csupán hitegeti és ezzel becsapja a település lakóit. Garanciákat várnak arra, ha a kormány valóban teljesíteni akarja kötelezettségeit.

Több civil szervezet - egyebek mellett a Budakalászért Védegylet, az Ürömi Településfejlesztési és Érdekvédelmi Egyesület és a Levegő Munkacsoport - közös állásfoglalást fogalmazott meg a hídátadás nyomán a térségben megnövekvő forgalommal kapcsolatban.

Az MTI-nek kedden eljuttatott dokumentum szerint a szervezetek kérik a közlekedési hatóságoktól a településekre vezető utakon a 12 tonnánál nehezebb autók kitiltását, közlekedési lámpák felszerelését, forgalombiztonsági fejlesztéseket és egy olyan átfogó közlekedési koncepció kidolgozását, amely az új híd által érintett településeken megoldhatja a rájuk zúduló többlet forgalom által előidézett gondokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását