2024. április 24. - György

Bűnrészesek

Két fiatalkorút hallgatott ki a rendőrség az ózdi kettős gyilkosság ügyében, a megalapozott gyanú szerint segédkeztek a bűncselekmény nyomainak eltüntetésében - mondta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek.
2008. szeptember 30. kedd 08:11 - Hírextra
A terhükre rótt cselekményt elismerték, jelenleg bűnpártolással vádolják őket - közölte Egyedné Novodonszki Éva.

Hozzátette: a gyanú szerint a fiatalok a nyomok eltüntetésében való közreműködéssel törekedtek a "büntetőeljárás sikerének meghiúsítására".A két fiatalkorú - az MTI információi szerint két lány - szabadlábon védekezik. A bűnpártolás akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottját - egy 23 éves helyi férfit - vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba. Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

A nyomozás során kiderült, hogy a 23 éves fiatalember nagyobb összeggel tartozott egy 53 éves férfinek. A gyanúsított nem akarta kiegyenlíteni a tartozását, ezért a hitelezőjét múlt hét szerdán egy ózdi telephelyre csalta, ahol egy vélhetően lőfegyvernek minősülő eszközzel végzett vele, majd a férfi 9 éves kislányával is.

Az MTI információi szerint a fiatalember előre készült a bűncselekmény elkövetésére, ennek jele az is, hogy a helyszínen eldugott fegyverrel követte el a gyilkosságot. A fegyvert és használatának körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Az MTI úgy tudja, hogy az 53 éves vállalkozó éppen lovagolni vitte a kislányát, útközben fogadta azt a telefonhívást, amellyel a telephelyre csalta őt későbbi gyilkosa, aki nem egészen hárommillió forinttal tartozott neki.

Az adós a telephelyen lelőtte a férfit, majd később vette észre a kocsiban tartózkodó kislányt, akivel szintén végzett. Az apa holttestét egy víztartályban, a kislányt az erdőben rejtette el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását