2024. április 25. - Márk

A bankároknak és a hivatalnokoknak a legjobb

A lett pénzintézetek csökkenő nyereségessége és a közalkalmazotti szférában tervbe vett leépítések ellenére a balti állam lakossága szerint a bankárok és a hivatalnokok széke inog a legkevésbé.
2008. szeptember 30. kedd 08:06 - Hírextra
A közelmúltban végzett felmérés tanúsága szerint a megkérdezettek 42 százaléka véli, hogy a banki alkalmazottaknak kell a legkevésbé félni az elbocsátástól. A kormány deklarálta ugyan a hivatalnoki létszám megkurtítását, a válaszadók 35,7 százaléka szerint azonban a csinovnyikoknak sem kell túlzottan aggódniuk a jövőjük miatt. A megkérdezettek 31,2 százaléka szerint pedig a politikusoknak is biztos az állásuk - olvasható a NovoNews orosz nyelvű lett hírportál szerint.

A biztos állások toplistáján szerepelnek még az adóvégrehajtók, az egészségügyi dolgozók, valamint az élelmiszer-kereskedelemben foglalkoztatottak.

"Ezek az eredmények meglehetősen abszurdnak tűnhetnek, különösen, ha figyelembe vesszük a politikai instabilitást és a közalkalmazottak létszámának tervezett csökkentését" - mutatott rá Arnis Lapins, a P.R.A.E. Sabiedriska:s attieci:bas közvélemény-kutató cég projektigazgatója.

Véleménye szerint az eredmények azzal magyarázhatók, hogy minden új kormány hivatalba lépésekor hitet tesz a hivatalnokok létszámának csökkentése mellett, ám a valóságban semmi sem történik.
A válaszadók szerint a legnagyobb az állásvesztés valószínűsége az építőiparban - így vélekedett a megkérdezettek 68 százaléka. A második helyre az ipar, a harmadikra pedig a mezőgazdaság került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását