2024. május 3. - Tímea, Irma

A kosarasok nem válalják az NB I-et

Nem fogadják el a kosaras játékvezetők a szövetség (MKOSZ) hétfői díjemelését, így nem vállalják a szerdán rajtoló női NB I-es mérkőzések dirigálását sem.
2008. szeptember 30. kedd 17:05 - Hírextra
Az MKOSZ elnöksége egy napja 20 százalékkal megnövelte a bírók 25 ezer forintos honoráriumát, miközben a korábbi hírek szerint a sípmesterek az első osztályban 80 százalékos emelést - valamint a biztonság javítását - követeltek.

A játékvezetők kara az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában kifejtette: "a követeléseknek csak elenyésző része teljesült, a lényegiek közül viszont egyelőre semmi sem". A bírók azt is sérelmezik, hogy továbbra sincs rendezve a jogállásuk és képviseletük a szövetségen belül, ráadásul a férfi liga a tárgyalások felén nem volt jelen, a női liga pedig visszalépett a kompromisszumos megoldás után néhány nappal.

A bírók szeptember közepén léptek "sztrájkba", amely alatt szükség-játékvezetők működtek közre a másodosztályú bajnokságban, illetve ahol erre nem volt mód, ott a két csapat edzője vezette le a találkozókat.

Az NB I női alapszakasza szerdán kezdődik hat mérkőzéssel, a férfiak idénye október közepén rajtol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását