2024. május 13. - Szervác, Imola

A West Ham és az Astonvilla költött a legtöbbet új játékosokra

Több mint 60 millió fontot költöttek el játékos vásárlásra az angol első osztályú klubok a januári átigazolási időszakban. Az összeg annak ellenére ilyen magas, hogy a legnagyobb csapatok egy fillért sem fizettek új labdarúgóért.
2007. február 1. csütörtök 16:45 - Hírextra
Dan Jones, a felmérést végző Deloitte cég futball specialistája elmondta, a legtöbbet költő két klub a West Ham és az Aston Villa volt, ami nem meglepő, hiszen mindkét csapathoz nemrég érkezett új befektető, és a bajnoki teljesítményük is komoly megerősítéseket kívánt. Az angolok a felmérések szerint dupla annyit költöttek, mint a spanyol Primera Ligás klubok, és többet, mint a francia, az olasz, és a német csapatok együttvéve.

Ha a tavaly téli átigazolási összeget most nem is, a 2006 nyarán elköltött összeget viszont sikerülhet megdönteni. Tavaly ugyanis 300 millió fontért vettek játékoskat a nyáron, de figyelembe véve, hogy a csapatok a TV-s jogdíjakból befolyó évi 900 millió fonton osztozkodhatnak, és mellette több klubot is megkörnyékeztek külföldi befektetők, elképzelhető, hogy túlszárnyalják ezt az összeget.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását