2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tarnabodi támadás

Idős, csendes törvénytisztelő emberek estek lőfegyveres és Molotov-koktélos támadás áldozatává a Heves Megyei Tarnabodon - tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere.
2008. szeptember 29. hétfő 14:55 - Hírextra
Pető Zoltán - mint mondta - értetlenül áll a történtek előtt, hiszen idős asszonyok, egy leszázalékolt házaspár és egy fiával élő idős asszony lakja az érintett házakat.

Valamennyien szűkös anyagi körülmények között élnek, ám a polgármester kizárja hogy uzsoraügy állna a háttérben.Közlése szerint, a négy megtámadott ház közül az egyik, egy 80 éves néni által lakott épületben keletkezett olyan kár, amelynek nyomán lakhatatlanná vált a lakás.

Az asszony kérése nyomán az önkormányzat segítséget nyújt a kár helyreállításához - tette hozzá.
Tarnabod az első falu volt az országban, amely részt vett a szociális tárca és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat befogadó falu programjában, a hajléktalanok letelepedésének segítésében.
A polgármester hangsúlyozta, hogy a megtámadottak egyike sem befogadott, mindannyian tősgyökeres tarnabodiak.

A rendőrség korábban közölte: lövéseket adtak le, illetve Molotov-koktélokat hajítottak családi házakra ismeretlenek hétfőn hajnalban a Heves megyei Tarnabodon. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor két helybelit, akik a rendőrség szerint gyanúsíthatóak a támadás sorozattal, előállítottak.
Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a megtámadott épületek ugyanabban az utcában állnak, illetve a támadók lőfegyverből adták le a lövéseket.

Magyar Attila, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője közölte: tudomása szerint a Molotov-koktélos támadás nyomán egy épületben keletkezett tűz. Meggyulladt egy ablakkeret, illetve egy szőnyeg.A lángokat a bennlakók megfékezték, így a kiérkező tűzoltóknak csupán a parazsat kellett eloltaniuk - mondta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását