2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Napirend előtt az egészségügyről és az idősekről

Az egészségügyről és az idősek világnapjáról is szó volt napirend előtt hétfőn az Országgyűlésben.
2008. szeptember 29. hétfő 16:22 - Hírextra
Harrach Péter (KDNP) az idősek világnapjára és az idősek tiszteletére hívta fel a figyelmet. A nyugdíjrendszert ki kell vonni a pártküzdelmek területéről - jelentette ki. Hozzátette: a KDNP által lefektetett nyugdíjrendszert a kormány lesöpörte az asztalról.

Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára azt mondta: a kormány elsődleges feladatának tartja a nyugdíj karbantartását. Hozzátette: az elmúlt hat évben ötven százalékot meghaladó mértékben emelkedtek a nyugdíjak, és ez 2,8 millió nyugdíjast érint.

A fideszes Horváth Zsolt arról beszélt, hogy az Alkotmánybíróság múlt kedden megsemmisítette a kórháztörvény egyes rendelkezéseit. A politikus arra kérte a kormányt, a szüntesse meg a teljesítményvolumen-korlátot (tvk). A képviselő szerint újra kell szabályozni a teljes egészségügyi struktúrát, annak finanszírozási rendszerét, ehhez új törvényekre van szükség, de ez ettől a kormánytól és ettől a parlamenttől nem várható, ehhez szerinte stabil parlamenti többségre, társadalmi támogatottságra és hiteles kormányra van szükség.

Székely Tamás egészségügyi miniszter azt mondta: a tvk-ról az Alkotmánybíróság egy szót sem szólt a döntésében. Mint mondta, az Ab döntését a figyelembe véve a kormány a megfelelő időben a parlament elé terjeszti azt a szabályozási koncepciót, amely elengedhetetlen a racionális struktúra kialakításához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását