2024. május 19. - Ivó, Milán

Orbán programmal készül

Egy hónap múlva, május 19-20-án tartja XXII., tisztújító kongresszusát a Fidesz Budapesten. A kongresszuson újabb két évre választanak elnököt és alelnököket a küldöttek. Az már biztos, hogy az elnöki posztért csak Orbán Viktor indul, a négy alelnöki hely
2007. április 19. csütörtök 11:40 - Hírextra
A jelenlegi négy alelnök, Pokorni Zoltán, Varga Mihály, Schmitt Pál és Pelczné Gáll Ildikó mellett, Kósa Lajos Debrecen polgármestere jelentette be, hogy indul a posztért. Kövér László választmányi elnök korábban úgy nyilatkozott: nem lát olyan személyi ambíciókat, amelyek miatt alapvetően átrendeződne a Fidesz vezetése. Az MTI információi szerint Orbán Vikor egyfajta "elnöki programmal" is készül a kongresszusra.

Szintén a tanácskozásra készül el az a vitairat is, amely a Fidesz januárban kezdődött négy hónapos vitasorozatának tapasztalatait összegzi. Navracsics Tibor frakcióvezető a Fidesz tavaly novemberi kongresszusán javasolt vitát négy témában januártól áprilisig: az igazságosság, az életminőség, a közszolgáltatások és az állam feladata, valamint a versenyképesség kérdésében.

A frakcióvezető szerint a vitairat célja, hogy stratégiailag, hosszabb távon ismét leírják a Fidesz által elképzelt polgári Magyarország jövőképét. Legutóbb tavaly novemberben az önkormányzati választások után tartott helyzetértékelő, rendkívüli kongresszust a Fideszt, tisztújító kongresszusra pedig utoljára 2005. június 11-én került sor, amikor az alapszabály-módosítás értelmében az addigi kettő helyett négy alelnököt választottak.

Ezt követte 2006-ban az elvesztett országgyűlési választás után tartott rendkívüli Fidesz-kongresszus, amelyen Orbán Viktor és a négy alelnök bizalmi szavazást kért maga ellen, a küldöttek pedig mindannyiukat megerősítették posztjukon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását